Business Analyse

Van analyse naar oplossing

Wat is Business Analyse?

Een Business Analist is de schakel tussen de Business en IT. Omdat deze twee partijen niet altijd even goed samenwerken, is de Business Analist de vertegenwoordiger voor beiden. Hij kan de wens van de business goed uitvragen en weet deze door te vertalen naar een technische oplossing.

Een Business Analist ondersteunt bij het identificeren van de scope en doelen van een project. Naast het analyseren, identificeren en vertalen van de behoeften van de stakeholders, valideert de Business Analist de business requirements en is hij in staat data en business processen te modelleren. De Business Analist is de persoon die ervoor zorgt dat ontwikkelaars met heldere en bruikbare specificaties aan de slag kunnen.

Blijvend ontwikkelen

Bij Pure! Professionals staat ontwikkeling centraal. Wij vinden het belangrijk dat onze professionals zich blijven ontwikkelen, zowel op het gebied van hardskills, maar zeker ook op het gebied van softskills. Al jarenlang werken wij met het Enneagram. Op deze manier leren wij de krachten en leerpunten van onze professionals kennen, zodat wij hen verder kunnen helpen in hun ontwikkeling.

Sander: Business Analist

“Onze klanten helpen met verandervraagstukken, is iets wat mijn collega’s en ik leuk vinden. De “vraag achter de vraag” helder krijgen is daarin onze uitdaging. Ook het verkennen van de (business)impact, het wegen van de belangen van de verschillende stakeholders en het meedenken met de (functionele) oplossing(en) zijn onderdelen die mijn werk leuk maken. Ongeacht of de analyse binnen een Agile scrum of traditionele waterval omgeving is. Ik heb ervaren en ben ervan overtuigd dat mijn persoonlijkheid naast mijn kennis en ervaring het verschil maken. Hierdoor kan ik de verandering voor onze klant teweegbrengen! Mijzelf blijvend ontwikkelen zowel hard – en softskill is iets dat hiervoor wel noodzakelijk is”

Wai-ting Li: Business Analist

“Ik heb inmiddels diverse opdrachten gedaan in business analyse. Het maken van de vertaling van businesswens naar IT-oplossing past uitstekend bij mij. Ik voel me prettig bij de vrijheid die ik in deze rol heb en kan mijn creativiteit, oplossend vermogen en communicatieve vaardigheden optimaal aanspreken. Werken in de dynamiek van projecten, maar verbonden zijn met de inhoud: Daar ga ik voor!”